ستاد فرماندهی

ستاد فرماندهی آتش‌نشانی ملایر مرکزی است که یک سیکل را فرماندهی می‌کند و مستقیماً تحت امر مدیر عامل سازمان آتش‌نشانی و با هماهنگی و تعامل با معاونت عملیات در سه نوبت کاری، در تمام مدت شب و روز آماده پاسخگویی به شهروندان است.
این مرکز با مدیریت افسران جانشین در هر نوبت کاری علاوه بر پاسخگویی به شهروندان حادثه دیده از طریق سامانه فوریت‌های ۱۲۵ وظیفه اعزام، هماهنگی و هدایت نیروهای عملیاتی را در زمان بروز آتش‌سوزی و حوادث احتمالی دیگر بر عهده دارد.
ستاد فرماندهی آتش‌نشانی وظیفه کسب خبر و اطلاعات حادثه و حادثه دیدگان و انتقال آن به قسمت بی‌سیم را بر عهده دارد که پس از آن نیروهای عملیاتی به محل حادثه اعزام می‌شوند.
قسمت بی‌سیم حوادث را با توجه به نوع و اهمیت آن(آتش‌سوزی-حوادث دیگر) اولویت‌بندی و نزدیکترین ایستگاه به محل حادثه را باخبر می‌کند تا آتش‌نشانان در کمترین زمان ممکن خود را به محل حادثه برسانند.(این عمل با بکارگیری زنگ خودکار انجام می‌گیرد)
ستاد فرماندهی آتش‌نشانی ۲ خط تلفن از طریق سامانه فوریت‌های ۱۲۵ در اختیار دارد که هر دو خط به صورت مجزا در دسترس است. این سیستم ارتباطی به گونه‌ای فعال است که شهروندان در تماس با این سامانه هیچگاه پشت خط نمی‌مانند و با نخستین تماس ارتباط برقرار می‌شود.
ستاد فرماندهی آتش‌نشانی وظیفه رهبری عملیات را از زمان اعلام حادثه به ایستگاه تا زمان رسیدن نیروها به محل حادثه همچنین وظیفه هماهنگی با نیروهای امدادی موازی با آتش‌نشانی را از جمله پلیس راهنمایی و رانندگی، پلیس ۱۱۰، اورژانس ، عوامل سازمان‌های آب و برق و شهرداری را بر عهده دارد.
ستاد فرماندهی از شهروندان درخواست می کند هنگام تماس با ۱۲۵ آدرس را به صورت کامل و به ترتیب خیابان اصلی – خیابان فرعی- کوچه و پلاک شهرداری به ستاد فرماندهی اعلام و مطمئن باشید ظرف چند ثانیه آتش‌نشانان نزدیکترین ایستگاه به محل حادثه اعزام خواهند شد. در صورت رخداد حادثه در بزرگراه‌ها هنگام اطلاع رسانی درباره آن، جهت حرکت و علامت مشخصه محل حادثه را فراموش نکنید.
شماره تلفن ۱۲۵ را به کودکان، بستگان و آشنایان خود بیاموزید و این شماره را حتما روی دستگاه تلفن خود داشته باشید تا در شرایط اضطراری عزیزان شما بویژه کودکان بتوانند از این طریق به آتش‌نشانی دسترسی داشته باشند.

حوادثی را که سازمان آتش‌نشانی در پوشش ایمنی خود دارد عبارتند از:

  • هر نوع آتش‌سوزی
  • گرفتار شدن افراد زیر آوار، در خودروی تصادفی، آسانسور و…
  • سقوط اجسام و درخت از ارتفاع و احتمال خطر برای شهروندان
  • سقوط در چاه، کانال آب، رودخانه، سد، استخر و…
  • وجود حیوانات وحشی و موذی در اماکن عمومی یا منازل
  • حوادث چرخ گوشت، حلقه‌های فلزی، تسمه نقاله، دستگاه‌های برش و کارخانه‌ای و همه مواردی که در آن جان و مال شهروندان در معرض خطر باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *